Ergotherapie Kennemerland
Maatwerk in zelfstandigheid!

beleid rondom corona

Wij willen u informeren over de laatste stand van zaken omtrent Ergotherapie en de behandelmogelijkheden naar aanleiding van de meest recente richtlijnen van het kabinet en het RIVM.

Allereerst blijft de praktijk bereikbaar voor cliënten. Er is echter bepaald dat we terughoudend moeten zijn met face-to-face contact. Dit betekent dat zorg op afstand de norm is tenzij er een strikte noodzaak bestaat om op de praktijk of in de thuissituatie te behandelen.

De paramedicus bepaalt of de zorg strikt noodzakelijk is en stemt dat als het nodig is af met de betrokken (huis)arts. Uiteraard met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Deze regel is van kracht tot in elk geval 6 april 2020.

Voor de huidige cliënten geldt:

U wordt of bent gebeld door uw behandelend therapeut. Deze zal samen met u zoeken naar een mogelijk alternatief:

De overheid stelt, het enige criterium om een face-to-face contact door te laten gaan, dat de therapeut en/of verwijzer ervan overtuigd is dat er strikte noodzaak bestaat voor ergotherapeutische behandeling.

Voor alle nieuwe cliënten geldt:

Wij volgen strikt de richtlijnen van de RIVM en de GGD. Dat betekent dat zowel de ergotherapeuten als de cliënten die elkaar bezoeken geen gezondheidsklachten mogen hebben. Op deze manier willen we er alles aan doen om de kans op besmetting te minimaliseren en gaan er vanuit dat iedereen daar zijn verantwoordelijkheid in neemt.

Voor alle cliënten die behandeld worden op de praktijk of in de thuissituatie, houdt u a.u.b. aan de volgende regels:

Bel de afspraak af als u verkouden bent, hoest, keelpijn of koorts heeft.

De praktijk is zowel telefonisch als per email bereikbaar. Indien u het antwoordapparaat krijgt spreekt duidelijk uw bericht in met naam en telefoonnummer en u wordt teruggebeld.

Wij wensen iedereen alle sterkte in deze onzekere tijd. Laten we met elkaar de maatregelen van het kabinet strikt opvolgen en op deze manier dit virus bestrijden.

24 maart 2020

Direct aanmelden. Vragen? Neem contact op.